چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۹
کد خبر: 387433

نمک زیاد می‌تواند منجر به افزایش فشار خون، حمله قلبی، سکته مغزی و بیماری‌های کلیوی شود. استفاده از جایگزین‌های نمک نه‌تنها طعم غذا را حفظ می‌کند، بلکه به کاهش خطر این بیماری‌ها هم کمک می‌کند.

تغییر طعم زندگی با چاشنی‌های ضد فشار خون

به گزارش سلامت نیوز به نقل از verywellhealth، نمک زیاد می‌تواند منجر به افزایش فشار خون، حمله قلبی، سکته مغزی و بیماری‌های کلیوی شود. استفاده از جایگزین‌های نمک نه‌تنها طعم غذا را حفظ می‌کند، بلکه به کاهش خطر این بیماری‌ها هم کمک می‌کند. در ادامه با بهترین جایگزین‌ها برای نمک آشنا می‌شوید:

سرکه

سرکه، مخصوصاً نوع بالزامیک، طعمی تند و خوشایند با حسی خاص به غذا می‌بخشد و می‌تواند جایگزین خوبی برای سس‌های شور باشد.

🧪 مصرف روزانه ۲ قاشق غذاخوری سرکه می‌تواند فشار خون را تا حدود ۳ میلی‌متر جیوه کاهش دهد.

مرکبات

آب و پوست لیمو، پرتقال و سایر مرکبات می‌تواند به غذا طعم بدهد و همچنین ترکیباتی مانند هسپریدین دارد که باعث گشاد شدن رگ‌ها و کاهش فشار خون می‌شود.

سبزیجات معطر تازه یا خشک

گیاهانی مثل ریحان، آویشن، رزماری، گشنیز، ترخون، شوید و نعناع نه‌تنها طعم دلپذیری دارند بلکه برخی از آن‌ها مانند گشنیز و ریحان خاصیت کاهش فشار خون دارند.

ادویه‌ها 🧡

ادویه‌هایی مانند هل، دارچین، زنجبیل، زردچوبه، زعفران، دانه کرفس و کنجد می‌توانند طعم غذا را بدون نیاز به نمک تقویت کنند و همچنین در کاهش فشار خون موثر باشند.

سیر 🧄

سیر طعم پایه‌ای غذاهای زیادی را تشکیل می‌دهد.سیر با افزایش نیتریک اکسید و مهار آنزیم‌های مؤثر در تنگ شدن رگ‌ها، فشار خون را کاهش می‌دهد. مشابه داروهای فشار خون مثل انالاپریل عمل می‌کند.

پیاز 🧅

پیاز کاراملی‌شده طعم شیرین و عمیقی به غذا می‌دهد و پیاز قرمز خام یا پیازچه در سالاد یا تفت نیز عالی است. پیاز با ترکیبی به نام کوئرستین می‌تواند فشار سیستولیک را تا ۵ میلی‌متر جیوه پایین بیاورد.

فلفل‌ها 🌶️

فلفل سیاه، فلفل قرمز، پاپریکا و فلفل چیلی با تحریک گیرنده‌های حرارتی دهان، ترشح اندورفین را افزایش می‌دهند و طعمی لذت‌بخش بدون نیاز به نمک ایجاد می‌کنند.

🧪 ماده مؤثره فلفل چیلی به نام کاپسایسین می‌تواند فشار خون را به صورت ملایم کاهش دهد.

جلبک دریایی

جلبک‌های دریایی مانند نوری و واکامه پتاسیم بالایی دارند و نمک طبیعی دریایی را تأمین می‌کنند.پلی‌ساکاریدهای موجود در آن‌ها می‌توانند سدیم اضافی را از بدن دفع کرده و احتباس آب را کاهش دهند.

مخمر تغذیه‌ای (Nutritional Yeast)

مخمر تغذیه‌ای طعم اومامی خاصی به غذا می‌دهد و مناسب برای پاستا، سالاد، پاپ‌کورن و سوپ‌هاست.

اگرچه مستقیماً فشار خون را کاهش نمی‌دهد، اما با تأمین ویتامین B12 و فولات، در تولید نیتریک اکسید مؤثر است که باعث گشاد شدن رگ‌ها می‌شود.

چه زمانی باید مصرف نمک را کاهش دهیم؟

در آمریکا میانگین مصرف روزانه نمک ۳۴۰۰ میلی‌گرم است، در حالی که انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند که این مقدار برای بزرگسالان سالم نباید از ۲۳۰۰ میلی‌گرم بیشتر باشد.

افرادی که باید به‌طور ویژه نمک را محدود کنند:

  • مبتلایان به فشار خون بالا

  • بیماران کلیوی

  • بیماران با نارسایی قلبی

در این شرایط، مصرف روزانه سدیم باید به حدود ۱۵۰۰ میلی‌گرم محدود شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha